Zmiana ramki radia swing na odcień fortepianowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • coobin
    Ambiente
    • 2009
    • 181

Turbo się kończy, bo już zaczyna mi olej brać i nie to, że gwizda, ale jak puszczę nogę z gazu szczególnie na zimnym to wydaje bardzo nie miły dźwięk :evil:

Geometria nie będzie tutaj problemem, bo by przeładowywało, a w wyższych partiach obrotów dobrze trzyma ciśnienie. Problem imo będzie taki, że już są takie luzy, albo inne uszkodzenia, że się nie chce wkręcać.

Z tą dawką to myślałem, że też tak może być Czyli przepływomierz dobry jest?
  • macherstudio
    RS
    S_OCP Member
    • 2008
    • 2378
    • Mitshibishi
    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mówiąc wprost:
    1) czy istnieje możliwość wymiany elementu ramki tj. części, która zakrywa panel manualnej klimatyzacji ?
    2) w SuperB widziałem, że ten element jest w odcieniu czarnym fortepianowym (błyszczący) wyobrażam sobie, że w SuperB nie ma manualnych klimatyzacji więc .... może są takie ramki dla OII FL ?

Dla ciekawskich, mam gałkę od SuperB i myślę, że to by pasowało moja mała czarna
    www.prostetorodo.pl

Komentarz

• Ayu
      RS
      • 2009
      • 4154

macherstudio, nie wiem czy w L&K jest montowany Swing ale chyba nie, sprawdź na stronie Skody, ale tak na szybko wydaje mi się, że jeśli Swing jest montowany to możesz taką ramkę kupić w ASO, jeśli nie, to tylko lakierowanie. Do Bolero i Columbusa są ramki w kolorze black piano.

Komentarz

• Big
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 6389

macherstudio, odezwij sie do kolegi Maru123, on u siebie ma właśnie te ramkę w kolorze czarnego lakieru fortepianowego. Zapewne powie ci jak ją zdobył.
        P.S.
        Co to sa model: "SuperB"??? Znam model Superb, ale żadnego superB czy superRZ nie znam
        Czarny Elegance

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

macherstudio, kupuj taśmę 3M w kolorze czarnym błyszczącym lub oddaj do lakierowania czy hydrografiki i będziesz miał taki kolor.
          hotrain, Bolero z O2FL ma taką samą ramkę co Swing więc no problem ale sama nowa ramka od L&K (która i tak nie występuje z manualną klimatyzacją) kupiona w ASO wyjdzie drożej niż pomalowanie jej lub oklejenie.

Tak to wygląda w L&K.
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Octofun
            Classic
            • 2011
            • 15

Skoro są do Klimatronika, to może są i do do manualnej?
            Załączone pliki
            Kolejna Ambiente TDI

Komentarz

• Mihau
              RS
              • 2009
              • 7460
              • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Octofun, nie ma do manuala, bo ta ramka występuje tylko w wersji L&K w której standardowo jest Climatronic.
              O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Skfarek
                RS
                • 2010
                • 4795
                • Octavia I (1U2)
                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

macherstudio, a pomaluj sam, trochę papieru ściernego, podkład do plastiku, czarny lakier i dobry bezbarwny i będzie ok. W sobotę malowałem zaślepkę po wycieraczce do polowagena i efekt wyszedł identyczny - tzn jak fortepianowy (bezbarwny novola nabijany w puszkę - pięknie się rozlewa i daje błyszczącą jednolitą powierzchnię).
                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

Pracuję...